Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 decembrie 2008

Criza politica in Romania?

Criza politica in Romania?
Cu patru jucatori politici si un scor electoral strans , suntem in prag de criza politica? Asa se pare desii nimeni nu doreste sa o recunoasca.Ei inca mai discuta despre cine a castigat alegerile, cine va propune viitorul prim ministru ( ca de numit este foarte clar) dar uita sa vada ca acest scor strans ce nu poate da un majoritar este O MARE PROBLEMA. Si de aici incepe dansul. Pasi grei de dans. Nu cred ca vom avea un guvern prea curand si daca se va ajunge la o intelegere politica aceasta va fi foarte fragila.
Pai sa vedem:
- al patrulea castigator al acestor alegeri- nu mai este in masura sa asigure linistea intr-o coalitie ce se vrea majoritara. Pana acum, in multe guverne, a facut jocurile, cu acel doar 6%, dar se pare ca astazi nu mai este suficient. Spera sa se agate de cei ce vor fi la putere si atat.
- al treilea castigator - asteapta sa vada ce i se ofera, oricum a castigat mai mult decat spera si parca ar vrea sa guverneze, ca de, poate se va mai putea - si sa nu aveti surpriza ca vor si guverna- caci la anul sigur vor avea loc anticipate si vor fi cei sacrificati.
- al doilea castigator - nu este multumit cu nicio coalitie dar prin ceea ce va realiza isi pregateste lovitura de la anul- caci acum nu i-a iesit pasenta, a sperat la mai mult. Si totul se va intampla inainte de prezidentiale si-l va sacrifica pe cel de-al treilea castigator ( ca si guvernant) caci pe cel dintai il va acuza de situatia de criza politica ce abia incepe si de toate cele ce se vor mai intampla.
- cel dintai a mai furat " chifteaua" acum patru ani si este intr-o situatie destul de grea si cred ca va risca sa guverneze desii mai intelept ar fi sa-l lase pe al doilea sa-si rupa gatul, ca de, urmeaza prezidentialele de la anul si se pot intampla multe si cum nu avem un castigator pe cai mari.....
Fiecare isi va juca cartea cu toate riscurile asumate , mai mult sau mai putin calculate.Oricum este o situatie incurcata , macar atat sa recunoastem, si este asa datorita unei clase politice imatura. S-au facut gafe de relationare si acum acestea costa, dar poate se marjeaza si pe faptul ca dorinta de a accede la putere este mult mai mare . Cine stie care sunt mizele pe care se joaca, fie ele economice sau politice, caci pana la urma, la noi ca si la altii, partidul este o asociatie libera de cetateni.... si ce cetateni.
Nu ma certati, asa vad EU lucrurile, Eu Vasile Cocor, om din popor, care spera sa-i fie mai bine, sa aiba serviciu, casa, masa si copii educati. Nu cer nimic mai mult decat bunastare la care inca mai sper dupa 19 ani. Nu stiu sa fur, sa mint, sa fiu afacerist,...
Eu stiu sa muncesc , ca marea majoritate a ROMANILOR, si vreau sa fiu respectat.
Vasile Cocor, un simplu roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu