Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 decembrie 2008

Betia puterii sau puterea betiei!

Ne laudam cu un stat democratic! Este Romania de astazi mai buna decat cea de acum 20 de ani? Avem o democratie reala?
Intrebari firesti in contextul in care vezi analisti politici, reporteri ,politiceni si oameni de rand care vorbesc de formarea unui guvern care doreste puterea doar sa ne FURE,in situatia in care acest lucru s-a spus,pana acum, mai mult sau mai putin voalat, dar acum este pe fata. Asta vad zilnic si nimeni nu vocifereaza sa spuna GATA , M-AM SATURAT sa fiu furat! Se vorbeste atat de deschis de un adevar atat de evident incat toata lumea il accepta. Chiar nu mai este nimeni in tara asta care sa puna piciorul in prag?????Suntem atat de slabi incat sa acceptam piciorul pe grumaz si sa nu avem nicio reactie?????
Betia puterii sau puterea betiei!
Pai sa vedem ce inseamna autoritate in conceptia teoriei. Autoritatea este reprezentata de un individ sau organizatie ( la noi mai putin o organizatie) de a indeplini o activitate, inclusiv cea de elaborare si aplicare a legilor ( care legi in Romania, cand Constitutia este un papirus de sters la fund? Nu pentru mine, nu pentru tine ci pentru autoritate).Si in acest context autoritatea trebuie deosebita de putere ( la loc de cinste pentru cei ce ne conduc), putere care inseamna sa obtina pe orice cale SUPUNEREA-prin DNA+ justitie- de , la noi exista separatia puterilor in stat si justitia este independenta de influentele politice; incalcarea Constitutiei prin interpretarea Ei in favoarea infractorului; distrugerea economiei, pastrarea si intarirea puterii Partidului Stat. Si atunci te intrebi - avem democratie sau totalitarism? Avem democratie sau autoritarism?
Sub spectrul declarativ al democratiei totul este posibil, nu mai este genocid, nu mai este foamete, nu mai este saracie,nu mai exista nepotism si filiatie, nu mai este nimic din ceea ce , odata, cineva a fost Impuscat, acum este democratie si sub acest slogan au voie sa faca ce vor si nu-i trage nimeni la raspundere. Legile si puterea doar sunt in mana lor.Se baga pumnul in gura tuturor celor care au curajul sa zica M-AM SATURAT!Unii rezista datorita notorietatii si statutului public dar multi sunt inghititi de putere si dispar nestiuti de nimeni( probabil ca ma voi trezi si eu cu baietii smecheri la usa si de mine nu va sti nimeni ca am disparut).
Betia puterii este periculoasa si imbata simturile in mana unor persoane fara scrupule. Si cine sufera? Noi, astia ,micimanii din popor.Pe noi nu ne baga nimeni in seama, suntem cadavrele pe care se calca pentru ambitii personale. La noi totul este diferit decat ceea ce se intampla in lume. Noi suntem unici in tot ceea ce facem pentru ca avem politiceni si conducatori de doi bani. Aceasta este realitatea , ne convine sau nu, dar trebuie facut ceva. Nu cred ca tarisoara asta nu are barbati adevarati care sa conduca si pentru poporul sau, nu doar pentru propriul interes.
Ce am castigat in ultimii 20 de ani, decat umilinta si sperante desarte, totul s-a naruit pentru omul de rand care vrea sa traiasca decent intr-o tara decenta. Orasele se prafuiesc pe zi ce trece si daca esti un om obisnuit, corect, care respecti legile , mori odata cu ele.Hotia, inselatul, neseriozitatea au ajuns la rang de calitate.
Eu , unul, m-am saturat sa fiu inselat, sa nu-mi pot privi copilul in ochi pentru ca nu-i pot oferi o viata decenta si cand ma gandesc ca acum 20 de ani eram gata sa mor pentru un viitor mai bun pentru copilul meu si poporul roman. Si ce greseala as fi facut, nimeni nu ar fi avut grija de familia mea.
Doamne ,ajuta poporul roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu